Hundfight

24 Jan

Idag var vi på kursen på SBK och idag tränade vi på linförhet. När kursen var slut stannade vi lite längre för att träna hundmöte med Åsa.
Vi lånade en hund från en kursdeltagare och började träna. Zelda var i början ofokuserad och skulle nosa, dra mm. utan att ha koll på mig. 😦 Men efter ett tag blev det bättre, fick några tips från Åsa och så var vi på väg hem. Men då slet den andra hunden loss sig från Gustaf och var då lös. I början morrade hunden åt Zelda (som jag höll i ) och ägaren försökte få hunden att stå still, då sa de åt mig att ta bort Zelda därifrån men sedan gick hunden på Zelda. Allt hände SÅ fort att jag inte ens kan säga exakt vad som hände eller hur, jag hann bara se Zelda under den andra hunden och hennes nackskinn i den andra hundens mun. Jag hade aldrig sett sånt i verkligheten men jag blev inte så rädd. Nu är frågan om vad som hände Zelda. Vad tror ni?

INGENTING! När jag lyckades få bort Zelda från den andra hunden ställde sig Zelda i lekposition och ville leka! 😀 Hon får mig att skratta! Vilken hund man har. Jag undrar om hon fattade att den andra hunden inte lekte… Eller vad tror ni? Tror ni att det kommer att bli konsekvenser för detta eller inte?
Hon verkade iaf inte bry sig alls och försökte inte heller fly eller nåt. Vi tränade lite till efteråt (men en annan hund) och hon verkade helt opåverkad och hade bra fokus.

Väl hemma märkte jag en liten skråma som jag desinficerade men det varkar inte vara mer än så. Vad bra att hon inte blev rädd eller skadad. 🙂

Annonser

Ett svar to “Hundfight”

  1. Lisa 02 februari 2010 den 16:16 #

    Jag tror nog att hon blev lite överraskad men försökte att få den andra hunden att bli mindre aggressiv, delvis utföra dämpande signaler. Smart hund har du iaf! Men så är de ju en Tollare 😉 Skönt att de gick bra iaf, sånt där är aldrig kul att uppleva.
    Min lillkille (tollare med) är sååå leksjuk med andra hundar han ser och går fram till människor som passerar. Måste ju tränas lite med det 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s